Dulceata de cirese amare

de alilianaa in Dulceata / Gem, 8 Iun 2013 | 12670 vizualizari

 

Fara doar si poate una dintre dulceturile mele preferate este dulceata de cirese.

 

INGREDIENTE

  • 1500 g cirese fara samburi
  • 1 kg zahar
  • zeama de la o lamaie
  • 100 ml apa plus 100 ml suc de la cirese
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de cirese amare:

Ciresele se spala, se curata de codite si impuritati. Se pun strecuratoare.  Se scot samburii. 

Dupa ce le-am scos samburii, am scurs zeama rezultata. 

Intr-o oala, de preferinta cu fund dublu, sa nu lipeasca, am pus un kg de zahar, sucul rezultat in urma procesului de scoatere a samburilor si 100 ml apa. Din acest lichid si zahar a rezultat un sirop. Cand s-a legat foarte bine se pun ciresele. Se adauga zeama de la o jumatate de lamaie. Se da dulceata de cirese  la foc mare timp de 15 minute, se spumeaza, si se lasa la foc mic, fara a mai mesteca foarte des pentru ca nu mai e cazul.

La ultimul sfert de ora mai adaugam si restul de zeama. 

Se stinge focul cand consideram ca dulceata de cirese este gata ( testul cu picatura pe farfuriuta). 

Dulceata de cirese se pune in borcane cat este fierbinte, se sterilizeaza la cuptor in aragaz ( daca mai considerati, eu le mai trec si prin procedura asta 10 minute). 

Pentru iarna, un deliciu!

TIPS-URI

1

dulceata de cirese este un topping ideal pentru deserturi

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de cirese amare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

Sim0na 1

10.06.2013, 12:25

Si noua ne plac tare mult, dar in ultima perioada n-am mai facut..

Panacris 1

11.06.2013, 07:54

alilianaa 1

11.06.2013, 19:16

Multumesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de capsuni

pe 04.05 la 20:15

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de cirese